22. heinäkuuta 2009

"It's up to you as Nancy Drew!"

Arvon dekkaristit,

Tänään otin kunniatehtäväkseni raportoida teille hieman dekkaripeleistä. Itse olen viime aikoina pelaillut aika paljon Nancy Drew -pelien demoja ja trialeita, vähän jotain Natalie Brooksejakin ja kokeilinpa Inspector Parkeriakin! Tässäpä teille lyhyt yhteenveto omista mielipiteistäni:

NANCY DREW'T
Tekijä:
Her Interactive
Trialeita ja demoja mm. näiltä:
Shockwave, Her Interactive
Hinta/kauppa:
(yksi peli) 10,60€ + kuljetuskulut 2,80-7,10€/Interact! (myös useamman pelin pakkauksia) [huom: tulli ei mukaan laskettu] ;; (Nancy Drew - Curse of Blackmoor Manor) 7€ - mahdollisesti netistä ladattava/Xihalife (tuote loppunut)

Oma arvio:
Itse pidän jossain määrin Nancy Drew -peleistä ja olen harkinnutkin ostavani parin pelin boksin Interactilta (toistaiseksi esteenä ulkomailta ostossa on ollut tullin epäselvyys - ne sivut ajavat minut hulluksi!). Peleissä on enemmän oikeaa mysteerinratkontaa kuin joissain peleissä. Tavarat, jotka pitää etsiä, ovat usein oikeasti jossain mielessä hyödyllisiä - eri asia, liittyvätkö ne tapaukseen. Herätti mielenkiintoni neiti Etsivään uusiksi!
****½/5

Demojen arvio: Her Interactivehan on julkaissut demoja sivuillaan ja itse pidän niistä jossain määrin. Ärsyttävää on vain "dead ends" eli umpikujat sekä ilmoitus että olet tehnyt kaiken mitä pystyt demossa. Tähänhän auttaa vain ostaa koko peli... sinänsä ymmärrettävää. Toisissa demoissa pystyy tekemään enemmän kuin toisissa. Paras pelaamani demo on ollut ehkä Danger by Design tai Crystal Skull ja huonoin (eli lyhyin) Creature of Kapu Cave, jossa demo loppuu hyvin nopeasti.
***½/5

-------------------------------------
NATALIE BROOKSIT
Tekijä: epäselvä
Trialit: Nataliebrooks.com, Shockwave, PlayFirst
Hinta/kauppa: 7€/Playfirst [ladattava, uskoisin]; 14,95€ + Backup-cd 5,65€/Shockwave
[huom! postimaksut ei mukaanluettu]

Oma arvio: Ensimmäisen Natalie Brooks -pelini latasin, koska Nancy Drew -trialini oli loppunut. Peli ei liiemmin koukuttanut, eikä tunnin trialin loppuminen jättänyt mitenkään katkeraksi. Myöhemmin latasin Natalie Brooks 2-trialin, jossa oli jo paremmin yritystä. Alcatraz-tutkimusta oikein odotin ja loppuratkaisu olisi ollut mielenkiintoista kuulla! Kuitenkaan peli ei liiemmin koukuttanut, ja Sveitsin pankkiin murtautuminen lähes turhautti epärealistisuudellaan. Mukavaa ajanvietettä joka tapauksessa, itse en ostaisi, liian paljon "etsi kuvasta elefantti"-tyylistä ajastettuja kuvia (joista pitää siis etsiä listattuja tavaroita, joista ainakaan suurin osa ei liity mitenkään koko tapaukseen).
NATALIE BROOKS: SECRETS OF TREASURE HOUSE ***/5
NATALIE BROOKS 2: THE TREASURES OF THE LOST KINGDOM ***½/5

----------------------------------
INSPECTOR PARKER IN BETRAPPED!
Tekijä:
epäselvä
Trialit: esim. Shockwave, myös Playfirst kannattaa tsekata
Hinta/kauppa: 14,95€ + Backup-cd 5,65€/Shockwave [huom! Kun ostat useamman pelin Shockwavelta, hinta halpenee. Tässäkään ei mahdollisia postimaksuja mukana.]

Oma arvio: En ole kokeillut muita Inspector Parkereita, ehkä ne ovat parempia, tai ehkä BeTrapped! paranee loppua kohden, mutta olin kyllästyä kuoliaaksi alkaessani pelaamaan. Pientä ukkoa kävelytetään huoneessa, ja lattialaattojen väristä (joka siis muuttuu astellessasi lähemmäs) pitää päätellä, missä on ansa ja muistaakseni välilyöntiä painamalla eliminoida se (olla siis lattialaattaan päin sen vieressä ja painaa välilyöntiä). Itseäni ei oikein jaksanut kiinnostaa ja trialista ei kyllä sitä tuntia kulunut.
**/5

-------------------------------

Näinpä siis. Nuo olivat vain lyhyet yhteenvedot ja kuten loppua kohden huomaakin, kaikkia osto/trial-mahdollisuuksia en ole linkittänyt. Playfirst ja Shockwave ovat kuitenkin näitä joista olen itse ladannut ja jos tietää pelin valmistajan (kuten Her Interactive), niiltä sivuilta voi aina käydä katsomassa demoja.

Nyt sitten jos innostuit niin mysteeripelien demoja löytyy suoraan näistä linkeistä
Shockwave - Mystery Games
Her Interactive - Games

tai yleisesti ottaen kategorioista kuten Puzzle, Hidden object, Adventure

Ladattuasi trialin ja pelattuasi sitä haluat ehkä julkaista ajatuksesi maailmalle (ja minulle), jolloin kehotan valmistelemaan arvostelun joko käyttäen pohjana noita tänään tekemiäni peliarvosteluja tai sitten vapaasti kirjoittamalla osoitteeseen dekkaristi@yahoo.com . Mukava olisi jos antaisit tähdet, eli esim. yksi tähti viidestä = */5; neljä ja puoli tähteä viidestä = ****½/5; täydet pisteet = *****/5. Muista liittää arvosteluihin mukaan nimimerkkisi, jotta voin laittaa sinut arvostelun tekijäksi! Oikeaa nimeäsi en valitettavasti laita arvosteluun siitä syystä, ettei väärinkäytöksiä tapahtuisi. Vain asialliset arvostelut julkaistaan. Lukijoiksi ilmoittautuneiden arvostelut saavat etuajo-oikeuden, joten jos olet lukija, muista laittaa kyseinen nimimerkkisi viestiin. Arvostelun kirjoittaminen ei kuitenkaan vaadi lukijaksi/seuraajaksi ryhtymistä, sillä kaikilla ei välttämättä edes ole tunnusta jolla voisi ryhtyä lukijaksi. Julkaisen mieluummin arvosteluja teoksista, joita ei ole vielä arvosteltu, mutta voin julkaista myös jonkun toisen arvostelun jo aiemmin arvostellusta teoksesta, mikäli A) minä olen arvostellut teoksen, B) arvostelussa mainitaan uusia asioita ja näkökantoja.

Mieluiten ottaisin arvosteluja vastaan seuraavista peleistä/pelisarjoista:
- Clue (lautapeli TAI tietokonepeli, myös Accusations and Alibis)
- The Hardy Boys

- The Cody Capers
- Inspector Parker (mieluusti ei kuitenkaan BeTrapped!)
- Hercule Poirot
- Sherlock Holmes

Osaa noista olen itse pelannut ja saatankin itse tehdä niistä vielä arvostelut joku kaunis päivä, mutta olisi mukava kuulla myös teidän ajatuksianne, arvon dekkaristit, joten kirjoitelkaahan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Your comment, ma'am/sir?