21. heinäkuuta 2009

Where do these movies come?

Hyvät dekkaristit,

en vain kestä olla erossa teistä! >D Tai sitten vain järkytyin niin kovin. Yritin epätoivoisesti saada Flickriäni toimimaan niin jotta saisin teille oikein hianon diaesityksen tuohon mutta metsään tais mennä... Jos näet kuitenkin Poirot'a, Marplea, Sherlock Holmesia, neiti Drew'tä, Mma Ramotswea ja kummasti Angelina Jolieta muistuttavaa Kay Scarpettaa enemmän kuin yleensä, laitathan kommenttiin ;)

Sitten näihin leffoihin. Mitäkö sitten järkytyin? No, en Angelina Jolieta, sen voin sanoa. Käytin herra Googlen kuvahakupalvelua ja naputtelin hakusanaksi Kay Scarpetta. Näin Angelina Jolien kuvan ja mielenkiintoisen kuvatekstinpätkän. Katsoin asiaa tarkemmin ja mitäs siellä huhuttiinkaan jos ei Angien uutta roolia? Joten te kaikki muutkin rakkaat Patricia Cornwellin Kay Scarpettan ystävät, tältä tuo arvostamamme poliisiylilääkäri saattaa pian näyttää:


Eipä sillä, pidän Angelinasta näyttelijänä, mutta missä vaiheessa Kay Scarpetasta on alettu tehdä elokuvaa?? No, sitten klikkasin itseni Patricia Cornwellin virallisille sivuille, löysin linkin mielenkiintoiseen uuteen juttuun. Lue tästä, kuinka Kaysta tulikin tämän näköinen:

"Juttu ratkaistu", voisin todeta. Jos olisin sellainen hitusen omahyväinen arvoitusdekkarin päähenkilö. Muttenhan minä toki!

Ostettuani Alexander McCall Smithin kirjoittaman Naisten etsivätoimisto nro 1 -kirjan tiesin, että sarjasta on tulossa televisiosarja koska tästä on tiedotettu kirjan irtokansissa. Kirja tosin julkaistiin jo 2003 (löysin sen kirpparilta). Eipä ole tainnut Suomeen rantautua Mma Ramotswen tv-tutkimukset! Tosin onhan noita kirjojakin kaksi vielä tulkkaamatta... Kuitenkin internet, tuo armas ystävämme, antoi tiedon: sarjan nimi on The No. 1 Ladies' Detective Agency ja alkuperämaiksi ilmoitetaan Iso-Britannia ja USA, päänäyttelijät Jill Scott (Mma Precious Ramotswe), Anika Noni Rose (Mma Grace Makutsi) sekä Lucian Msamati ja Desmond Dube, joiden osista en tiedä. Sarjaa on tullut vasta 7 jaksoa, selittänee miksei sitä ole Suomessa kuulunut. Pilottijakso esitettiin 28.3.2009 HBO:lla ja briteissä sarjaa nähtiin 19 huhtikuuta 2009 alkaen kuusi jaksoa. Ehkäpä sarja saadaan Suomeenkin vielä joskus!

Jill Scott on IHANA Mma Ramotswe! Juuri tuollaiseksi Mma Ramotswen aina kuvittelinkin! Voin jo nähdä hänet juomassa rooibos-teetä.

"Case closed", sanoisin, jos olisin päähenkilö englanninkielisessä dekkarissa.

Sitten niihin, mistä en pitänyt. Tai no siihen, mistä en pitänyt. Kuinka moni tiesi, että neiti etsivä Nancy Drew'sta on tullut elokuva? Vuonna 2007 15. kesäkuuta. Pääosissa Emma Roberts (Nancy Drew), Max Thieriot (Ned Nickerson), Amy Bruckner (Bess Marvin), Kay Panabaker (Georgia "George" Fayne) ja - hieman järkyttävää kyllä - Tate Donovan Carson Drew'na. Eikös tämä nimittäin ole se OC:n kaveri? Ainakin Kelmien kerhossa (Hustle) hän on näytellyt. Mutta Tate Donovan on ok, mikä tökkii, on Nancy Drew!

Aluksi järkytyin nähtyäni leffajulisteen. Ei tuo ole Nancy! Tuohan on joku pissis! Mutta sitten tämä kuva helpotti hieman oloani:


Mutta täältä voitte käydä vilkaisemassa leffajulisteen, joka on mielestäni epäonnistunut. Nancy on jotenkin... oudon näköinen. Tässä kuvassa taas Nancy näyttää jotenkin pikkutyttömäisesti pukeutuneelta. En tiedä odottaako jännittyneenä vai kauhistuneena tuota elokuvaa... Ehkä koko odottaminen on turhaa. Loppujen lopuksi, filmi julkaistiin jenkeissä 2007. Kriitikkojen reaktiot ovat Wikipedian mukaan olleet hyvin eroavia, toisten mielestä siinä on useita virheitä kirjoihin nähden ja toisista se on ollut piristävä. ... Leffantekijät ovat suunnitelleet jo toista elokuvaa.

Kuitenkin jos olisin joku vanha tutkija sarjan Todistettavasti syyllinen (Cold Case) alkujohdattelusta, voisin mutista: "Case temporarily closed."

Vielä jos jotakuta kiinnostaa neiti Marplen ja Hercule Poirot'n seikkailut dvd:llä, voin henkilökohtaisesti suositella Granadan / Crime Timen Poirot'a ja Marpleja. (ne taitavat olla uusimmat filmatisoinnit...) Itselläni on Poirot'n kaudet 2, 6 ja 7 sekä Marplen kausi 1. Neiti Marpleja tulee muuten Yle 1:ltä perjantaisin kello 18:55. Seuraavana on vuorossa Neiti Marple: Kuolema lähettää viestin.

Siinä kaikki tällä erää, ottakaa yhteyttä, raportoikaa hyvistä teoksista, liittykää lukijaksi (pääsette "Detectives"-listalle) ja pitäkää aistinne skarppina! Heido!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Your comment, ma'am/sir?