27. heinäkuuta 2009

A Touch of Frost

Kesätunnelmaiset dekkaristit,

Katsoin eilen Komisario Frostin. Kyseessähän olikin mitä mainioin etsiväsarja! Huolimatta siitä, että kyseessä on poliisi, komisario Frost sopisi mitä mainioimmin myös arvoitusdekkariin! Hahmona siis. Sarjassahan ei ollut samankaltaista huikeaa loppuratkaisua eikä suljettua ilmapiiriä, mutta mielestäni ylpeänsutjakka Frost sopisi vallan mainiosti myös whodunnit-maailmaan. Katsokaa vaikka ensi sunnuntaina kello 22:00 Yle TV1:ltä!

Eilisessä jaksossa Frost sai puhelun herra Flannaganilta, joka oli juuri selvinnyt tuomioitta eläinten salakuljetuksesta. Flannagan soitti, että hänet aiotaan tappaa niin kuin hänen kovaonninen kaverinsakin ja sanoi olevansa farmillaan. Frost totesi että asian on parempi olla tosi kuin vain joku jekku ja lähti tulemaan maatilalle, jossa miehistä ei näkynyt jälkeäkään. Vain yksi mies oli jäljellä - Lin Loc, vietnamilainen joka löytyy palasina vedestä ja krokotiilin mahalaukusta. Flannagan tahtoo turvaan, mutta ylemmät tahot vapauttavat hänet suoraan surmaansa. Flannagan ei nimittäin tahtoisi jatkaa bisneksessä, mutta vaihtoehdot ovat karut...
Frost taas tahtoisi tarjota illallisen neiti Julia Brownille, mutta työt tunkevat aina väliin kesken illan. Vieraasta sängystä löytynyt kuvaamataidon opettajan alaston ruumis ei ainakaan lisää Frostin vapaa-aikaa!

Nerokkaasti kuulustelemalla ja johtolankoja seuraamalla Frost saa kiikkiin molemmat murhaajat, mutta romantiikkapuolella ei pyyhikään niin hyvin. Ollessaan illallisella Frostin kanssa ravintolassa Julia kertoo menneensä ystäviensä kanssa juhlimaan edellisen illallisen peruunnuttua ja törmänneensä ex-mieheensä. Nyt he uskovat jotta heillä olisi vielä mahdollisuuksia - ja näin Frostilla ei ole. No, vähän nuorelta Julia mielestäni Frostille näyttikin!

****/5 - Mahtavaa ajankulua, olkaa skarppina sunnuntaina iltakymmeneltä ja lähettäkää toki oma mielipiteenne osoitteeseen dekkaristi@yahoo.com !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Your comment, ma'am/sir?