12. elokuuta 2009

Detective Dogs

Hyvät syksyynsiirtyvät dekkaristit,

Voih kuinka arki jo kolkuttaakin oven takana! Huomenna blogisti palaa opintojen pariin ja juuri siksi nyt onkin hyvä ja oikeastaan tärkeääkin että me dekkaristit irrottaudumme arjesta ja poikkeamme mehevien mysteerien maailmaan! Haastankin kaikki tämän tekstin näkevät tekemään niin, oli arki alkanut jo kauan sitten tai vasta edessäpäin. Itse pistin tuon hankkeen alulle tilaamalla Nancy Drew -pelin, The Curse of Blackmoor Manorin, Pelaajan valinta -kaupasta. Kyseessä on kotimainen firma joka kauppaa näitä pelejä - todennäköisesti ainoa... Tämän helmen löysin Hintaseurannasta, jossa siis kannattaa aloittaa tutkimustyö jos aikoo tilata jotain netistä! Aikeissa on myös tilata Nancy Drew -elokuva Discshopilta (jossa se muuten on tarjouksessa, kannattaa tilata nyt!). Dekkarikirjallisuudesta vastaa pian 24-tv-sarjasta tehty kirja, kunhan olen lukenut loppuun koskettavan kuvauksen intiaanien kohtalosta (Haudatkaa sydämeni Wounded Kneehen, Dee Brown)... mutta eipä siitä sen enempää, tutkikaamme tiemme asiaan!

Sub esittää arkipäivisin klo 18.00 mahtavaa saksalais-itävaltalaista sarjaa Wienin poliisista ja tämän kirkkaimasta tähdestä - poliisikoira Rexistä! Sarja on tottakai Poliisikoira Rex. Sarja on kuvattu viime vuosikymmenellä ja sitä on toki esitetty aiemminkin. Poliisikoira Rexin tähti, Rex, on huippuälykäs saksanpaimenkoira joka tottelee omistajansa pienintäkin liikettä. Aluksi Rexin eli pidemmin Reginal von Ravenhorstin isäntänä toimi poplarinpukija Richard Moser. Rexin rakas isäntä kuitenkin kuoli jaksossa Moserin kuolema (Mosers Tod) jolloin Rex vaipui syvään masennukseen. Rex ei edes syönyt mitään ennen kuin uusi, atleettisempi omistaja Alexander "Alex" Brandtner auttoi tämän menetyksen yli. Alex otti Rexin hoiviinsa vaikkei aiemmin halunnut uutta koiraa entisen koiransa Arkon kuoltua räjähdyksessä. Rex on ainoa, joka tietää Alexin salaisuuden: tuossa räjähdyksessä Alexin oikean korvan kuulo vaurioitui. Brandtner muutti Moserin vanhaan asuntoon koska Rex ei suostunut lähtemään sieltä. Ja tässä siis nyt mennään uusinnoissa.

Huom, kesäjaksojen katsojat! Varokaa juonipaljastuksia seuraavassa pätkässä!
Alex jatkaa Rexin työparina vuoden 2002 jaksoihin asti, kunnes puikkoihin astuu Marc Hoffman. Hän on tiettävästi ainoa Rexin työpari, joka asuu läheisesti naisystävänsä kanssa. Uudemmissa, vuoden 2008 jaksoissa Rex työskentelee Wienin sijaan Roomassa. Siellä hän työskentelee Lorenzo Fabbrin pari. Itse en ole katsonut näitä jaksoja mutta kummastelen Roomaan muuttoa...
Juonipaljastukset ovat ohi, eli tästä alaspäin on turvallista lukea!

Tiedättekö te, onko muista poliisi- tai etsiväkoirista kuin Rexistä ja HerInteractiven Cody Capersista tehty tv-sarjoja, kirjoja, elokuvia tai pelejä? Mikäli tiedät jonkun, olisi kiva kuulla... näin koiraihmisenä ja dekkaristina!

Muuten, kun vilkaiset sivupalkkiin huomaat otsikon Also Remember alla dekkarielokuvia, joita siis ei ole listattu Detectives on TV -otsikon alle. Näin siksi, etten unohda vääriä elokuvatietoja k.o. otsikon alle - vilkaistessa huomaatte, että lista on jo pitkä kun pelkät sarjat mainitaan... Armas, viehättävä neiti Marple sinnittelee myös erikoispaikallaan siksi, että pyrin poimimaan myös aina yhden sarjan tuohon ylemmäs sivupalkkiin. Hmm... jos tämä meni epäselväksi, niin kysykää vain tarkempia tietoja ;)

Hyvää syksynalkua lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Your comment, ma'am/sir?