15. elokuuta 2009

Parodies and Comedies

Arvon riemukkaat dekkaristit,

Loppukuusta tv:ssä nähdään kaksikin James Bond -parodiaa: Johnny English ja Spy Hard: Lupa läikyttää - nämä kaksi muuten pyörivät samaan aikaan, klo 20:00 alkaen! Näistä kahdesta elokuvasta olen nähnyt vain toisen, Johnny English -elokuvan. Elokuvan tumpelo agentti Johnny English pääsee hommiin muiden agenttien ollessa poissa pelistä, ja häntä vastassa on fransmanni joka haluaa tulla Iso-Britannian kuninkaaksi ja muuttaa koko maan vankilaksi. Itse pidin elokuvaa hauskana ja hyvänä ajanvietteenä ja osaan suositella sitä. Spy Hard - Lupa läikyttää -elokuvaa en ole koskaan nähnyt, mutta näin Telvis siitä sanoo.

Tulossa on myös leffa Poliisiopisto: Korttelipoliisit. Ei liene tarpeen kertoa, että se on komedia, mutta olen lisännyt sen selvyyden vuoksi myös noihin ohjelmatietoihin (siis tekstin komediallinen). Poliisiopistot jotka olen nähnyt ovat mielestäni myös hauskoja ja hyvä tapa rentoutua, ja jos ei ole muuta tekemistä kannattaa katsoa ja nauraa! Näitäkään elokuvia ei vain pidä edes yrittää ottaa vakavasti!

Koko komediallisuus dekkareissa on mielestäni hankala määritellä, niin kuin myös ohjelmat jotka voidaan laskea dekkareiksi. Raja on häilyvä komediallisen dekkarin ja puhtaan dekkarillisen komedian välillä. Kuitenkin uskoisin että molemmat James Bond -elokuvat voidaan ajatella trilleri-komediana ja Poliisiopisto poliisisarja-komediana. Loppujen lopuksi meille dekkaristeillekin tekee hyvää välillä nauraa parodioille ja komedioille! Näitä katsoessa pitää unohtaa turha tarkkuus pois - tiedän, kun olet katsonut dekkareita on hankalaa olla kiinnittämättä huomiota yksityiskohtiin - mutta näitä elokuvia voikin pitää aivojen lepona. Vaikka raja on niin maan häilyvä olen listannut myös komedioita ja parodioita dekkarileffalistaan, mutta selvyyden vuoksi olen lisännyt perään merkinnän (komediallinen), enhän halua johtaa teitä harhaan.

Rentoa syksyä dekkaristeille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Your comment, ma'am/sir?