27. syyskuuta 2009

Chez Montalbano

Arvon (dekkarin)nälkäiset dekkaristit,

dekkarit ovat kirjallisuudenlajina tietenkin meidän herkkuamme, mutta on dekkareissa toisinaan melkoisia ruokiakin! Andrea Camillerin komisario Salvo Montalbano on vain yksi dekkarimaailman herkkusuu. Montalbano nauttii kirjassa Viulun ääni monia ruokia, osa sellaisia, joita ei ehkä itse edes tee mieli kokeilla (mustekala...), mutta ajattelin julkaista erään Montalbanon herkun nopean ja varmasti maukkaan reseptin tässä näin!

SALVO MONTALBANON ISOÄIDIN VEHNÄLEIVÄT
Kirjassa Viulun ääni kerrotaan seuraavaa:

"Vastausta odottamatta hän leikkasi suuresta limpusta kaksi viipaletta, pani päälle oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja percorinojuustoa, liitti viipaleet yhteen ja antoi komisariolle.
Montalbano meni ulos, istui penkille oven viereen ja tunnsi jo ensimmäisen suupalallisen myötä nuortuvansa neljäkymmentä vuotta, hänn palasi lapsuusvuosiinsa, jolloin hänen isoäidillään oli tapana laittaa hänelle samanlaisia leipiä."


Tarvikkeet

- pecorino-juustoa, esim. pecorino sardoa/pecorino romanoa (italialaista lampaan täysimaidosta valmistettu juustojen ryhmä) (korvattavissa vaikka rakenteeltaan pecorino romanoa muistuttavalla parmesaanilla)
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- vehnäleipää


Valmistusohjeet

1. Leikkaa vehnäleivästä kaksi palasta. Valitse palasista toinen.
2. Levitä palaselle oliiviöljyä. Suosittelen kaatamaan oliivilöljyä varovasti lusikkaan, josta voit valuttaa öljyn tasaisesti leivän päälle. Varo ettet laita liikaa öljyä!
3. Mausta öljy. Lisää ripaus suolaa, toinen mustapippuria.
4. Lisää juusto, viipaleina tai raasteina, maun ja mahdollisuuksien mukaan.
5. Nauti luonnonhelmassa sopivan juoman kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Your comment, ma'am/sir?