10. lokakuuta 2009

Murdered in Hour?

Hyvät tarkkasilmäiset dekkaristit,

lisään tänään otsikon Detectives on TV alle ohjelman Murha tunnissa (Murder). Kyseessähän on siis eräänlainen reality-TV-ohjelma, muttei kuitenkaan mitään Big Brother -tyyppistä - ehei! Murha tunnissa -ohjelmassa tavikset pääsevät kokeilemaan rikospaikkatutkijoiden hommia, kun aito rikos lavastetaan uusiksi. C.S.I -tyyppisiä sutkautuksia on syytä vältellä, sillä etsivä Tommy Le Noir ei niistä liiemmin perusta! Kilpailijat on jaettu kahteen kolmen hengen ryhmään, heille on annettu päivän rikospaikkatutkijakoulutus ja näillä eväillä he lähtevät ratkaisemaan raakojakin murhia. Aikaa heillä on vai 48 tuntia, jonka jälkeen heidän tulee esittää teoriansa ja todisteet syyllisestä Le Noirille, joka sitten kertoo mitä oikeasti kävi ja miten tapaus ratkaistiin. Palkintokin on hyvä: voittajien nimissä tehdään lahjoitus rikosten uhrien säätiöön. Lisäksi ohjelma opettaa, ettei rikospaikkatutkinta ole niin helppoa kun sitä voisi luulla! Ohjelman näet Subilla perjantaisin klo 01:35, mutta muistakaahan, että ohjelma on K15.

Sitten palaan hieman vielä Nancy Drew'hen. Heinäkuun 22. päivä olin täysin huumaantunut netin dekkaripeleistä, ja hehkutin mm. Her Interactiven Nancy Drew -pelejä. Sittemmin ostin itselleni Nancy Drew pelin nro 11: Nancy Drew and the Curse of Blackmoor Manor. Nyt olen pelannut koko pelin läpi ja siksi, hyvät naiset ja herrat, nyt seuraakin ARVOSTELU:


NANCY DREW AND THE CURSE OF BLACKMOOR MANOR
Tekijä: Her Interactive
Ostaa voit täältä: Pelaajan Valinta
Hinta tällä hetkellä: 19,90€ (huom! postimaksut ei mukaan laskettu)

Oma arvio: Tässä pelissä Nancy Drew lupaa naapurilleen Mrs. Petrov'lle käyvänsä katsomassa tämän tytärtä Lindaa Englannissa - Linda on nimittäin viimeaikoina muuttunut äkäiseksi ja piiloutunut verhon taakse. Englantiin saapuessaan Nancy saa ikimuistoisen ensikosketuksen Blackmoorin kartanoon, joka on täynnä salaisuuksia. Blackmoorissa asustava Ms. Drakekaan ei jätä kylmäksi - Hugh Penvelyn, kartanon omistaja on Italiassa - Lindan tytärpuoli Jane on hulluna lauta- ja korttipeleihin - Janen opettajataressa Ethelissä on jotain erikoista. Penvelynien historiasta kirjaa tekee kirjastossa Nigel ja kartanossa majailee myös Loulou - a very very beautiful and clever bird! Nancyn täytyy yrittää saada juttu selvitetyksi samaan aikaan kun hänet yritetään ajaa pois keinolla millä hyvänsä...

Tätä peliä ei kannata pelata, jos inhoat erilaisia palapelejä. Peli koettelee myös muistikapasiteettiasi ja rajusti, itse ainakin varasin (ja käytin) kasan muistilappuja. Pelissä on kaksi vaikeusastetta, Junior ja Senior Detective. Juniorissa palapelit ovat luonnollisesti helpompia ja vihjelähteet runsaampia, mutta kokeneempi pelaaja voi nauttia enemmän Senior-vaikeusasteesta. Syyllisen arvailu jätetään pelaajan omalle kontolle - pelin voi päästä läpi ilman harmainta ajatusta syyllisestä! Pelissä ei liiemmin ole johtolankoja jotka osoittaisivat syyllisen, ja peli luokitellaankin myös "Adventure" (seikkailu) -peliksi ymmärrettävistä syistä. Peli ei kuitenkaan pääty, jos teet kauhean virheen - saat potkut, joudut lihansyöjäkasvin syömäksi - peli heittää sinut automaattisesti alkuvalikkoon josta voit aina klikata 'Second Chance'a. Tämä on aika kätevää - halutessasi voit kokeilla, miltä näyttää yöllä herätetty Ms Drake! - mutta nopeita reaktioita ei pelissä oikeastaan tarvitse kuin vasta aivan lopussa.

Itse pidin pelistä melkoisesti, vaikka välillä siihen hieman ärsyynnyinkin ainaisiin peleihin joita Janen kanssa pitää pelata. Kaikenkaikkiaan peli on hauskaa aivojen virikettä höystettynä lievällä kauhulla ;)
Tulevaisuudessa aikonen hankkia lisää Nancy Drew -pelejä, kunhan rahatilanne sallii eli ei ole muita menoja.
****/5

Siinäpä kaikki tällä kertaa, nähdään taas pian, laittakaahan arvosteluja tulemaan tuttuun osoitteeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Your comment, ma'am/sir?