10. heinäkuuta 2010

Agatha Christie: 4.50 from Paddington (PC-game trial)

Arvon dekkaristit,

   onneksemme löysin trialista version, jonka vainukoiranikin hyväksyi. Joten, lopputulos:

AGATHA CHRISTIE 4.50 FROM PADDINGTON
trial


4.50 from Paddington on AgathaChristie.comin (linkki kuvan alla) mukaan Find and Seek -peli. Se on myös hidden object -peli (tarkempaa tietoa hidden objecteista toisessa blogissani Gaming Meerkatissa). Enkä minä perusta hidden objecteista. Halusin silti antaa 4.50 from Paddingtonille mahdollisuuden, ja hidden objectin rajoissa se yllätti minut positiivisesti!

4.50 from Paddington pohjautuu (yllättäen) samannimiseen kirjaan (muiden Christie-pelien tavoin). Juoni menee siis christiemäisen nerokkaasti seuraavalla tavalla: Neiti Jane Marplen hyvä ystävätär Elspeth McGillicuddy näkee murhan junamatkansa aikana toisen junan ollessa hänen junansa vieressä. Hän ilmoittaa tästä viranomaisille, mutta nämä uskovat rouvan mielikuvituksen tehneen hälle tepposet ja rouva McGillicuddy päättää kertoa St. Mary Meadissa asuvalle ystävättärelleen Janelle asiasta. Jane Marple alkaa tutkia asiaa, mutta kenttätyöhön hän tarvitsee vahvistuksekseen erään neiti Doven...

Mikä tässä hidden obejctissa on sitten uutta? Dialogin aikana yksi dialogin sanoista on kirjoitettu erivärisenä, ja kyseinen esine pitää etsiä. Lisäksi pelkän etsimisen ohessa esineitä pitää käyttää pelkän klikkailun lisäksi, ja tehtävänannot eivät aina ole askel-askeleelta (vaikkei järin haastaviakaan kyllä, ainakaan tunnin trialin aikana). Esimerkkinä eräs tehtävä, jonka tehtävänanto kuului laita soppaa kuudelle lautaselle. Ei mitään Einsteinin hommia, mutta vaihtelua!
Lisäksi junavaunussa kaikki esineet löydettyään pääsee sukeltamaan Elspeth McGillicuddyn nahkoihin ja näkemään murhan! Tunnelmaakin on ainakin yritetty luoda tähän hetkeen.

Peli seuraa toki kirjan juonta, mutta tapahtumajärjestys on löyhähkö (tai ehkä klikkasin väärää sijaintia ennen oikeaa?) eikä peli tee upealle tarinalle täyttä oikeutta. Trialin perusteella sanoisin, että peli on oikea hankinta Christie-fanille joka tuntee tarinan läpikotaisin ja hakee siihen lisäulottuvuutta. Muille en välttämättä menisi suosittelemaan... ainakaan trialin perusteella.

Eri mieltä? Lähetä oma arvostelusi osoitteeseen dekkaristi@yahoo.com!
Haluatko kokeilla itse? Lataa trialisi Gamehouselta tai AgathaChristie.comista!

MIKÄ ON TRIAL? Trial on pelin kokeiluversio. Yleisin trialtyyppi on kokonainen peli jota saa pelata rajoitetun ajan, yhden pelin kohdalla yleensä tunti. Jotkut kokeiluversiot ovat kuitenkin ajaltaan rajoittamattomia, mutta vain osa kentistä/alueista on käytössä ja pelaaminen on rajattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Your comment, ma'am/sir?