25. syyskuuta 2010

Prime time

Arvon dekkaristit,

   pahoittelut ensinnäkin päivitystauosta! Sanotaan, että blogistin on turha odottaa lukijoita jos tämä ei jaksa päivittää blogiaan. Niinhän se on. Toivottavasti mahdolliset lukijani eli te jaksoitte kuitenkin odottaa, sillä nyt on aika antaa nannaa - pitkä postaus!

   TV-vinkkejä on nyt kaksi (kammottavaksi...)! Tosin vain tämän kuukauden. En kuitenkaan pystynyt päättämään Mentalistin ja Good Wifen välillä! Epäilemättä perinteisempää salapoliisikeskeisempää menoa tarjoaa Mentalist, jossa mentalisti Patrick Jane jahtaa yhä Red Johnia. Good Wife on kuitenkin koukuttanut minut ja mursi ennakkoluuloni siitä että sarja koskee vain miehen seksiskandaalia. Siksi molemmat ovat ehdottomasti ansainneet paitsi paikkansa kuukauden tv-vinkkeinä myös paremman esittelyn.

 
Mentalist - The Mentalist
MTV3, to 21:00-22:00
Alkuperäinen esittäjä CBS

Patrick Jane esiintyi aikanaan tv:ssä ja uskotteli osaavansa lukea ajatuksia. Muuan sarjamurhaaja Red John ei pitänyt tästä ja teloitti Janen vaimon ja lapset, jättäen jälkeensä vain hymynaaman. Vuosia myöhemmin veijarimainen Jane ei ole unohtanut tätä, vaan avustaa poliisia perimmäisenä tarkoituksenaan napata Red John ja kostaa...

 90% ajasta Patrick Jane on oikea veijari sanan merkityksessä, välillä hieman hölmönrohkeakin ja ennenkaikkea taitava ruumiinkielenlukija. Tälle miehelle et voi valehdella ilman niin ettei hän tietäisi sitä!
*****/5 - Pilke silmäkulmassa, älykäs sarja, vakavampikin puoli tarjolla.



Good Wife - The Good Wife
Nelonen, ma 21:00-22:00
Alkuperäinen esittäjä CBS

Mitä tehdä, kun aviomies jää kiinni korruptiosta ja seksisuhteistaan? Niin, ja tästä saa keltaisen lehdistön kautta tietää koko maailma? Alicia Florrick päättää pitkän tauon jälkeen jatkaa töitä asianajajana. Hän pääsee koeajalle asianajofirmaan, jonka yksi omistajista on hänen vanha hyvä tuttunsa Will Gardner. Hankaluuksia aiheuttaa paitsi mutkikkaat ja haastavat oikeusjutut, taistelu työpaikasta myös aviomies Peter, joka väittää olevansa syytön.

Good Wife on draamasarja nimen merkityksessä, mutta siihen on onnistuttu myös saamaan mukaan huumoriakin. Vihdoin asianajajista on saatu aikaan sarja, joka kiinnostaa itseänikin.
*****/5 - Upea draamasarja, skandaalille ei anneta liikaa aikaa mutta sen käsittelyä ei pitkitetäkään, kaikki osaset ovat oikeissa mittasuhteissa


Hämmentävää on sarjojen tietyt yhtäläisyydet. "Suomenkielisestä" nimestä on tipautettu vain the pois, joka on mielestäni hyvä ratkaisu molempien sarjojen kohdalla. Yhdysvalloissa molempia esittää CBS. Molemmat ovat "kello yhdeksän sarjoja". Kuitenkin juonet eroavat toisistaan kuin päivä ja yö.

Hyvä sarja koostuu mielestäni ainakin seuraavista tekijöistä: mielenkiintoiset ja vahvat hahmot, hyvä juoni joka etenee muttei liian nopeasti tai hitaasti, ihmissuhteet eivät koko ajan "vakiot", tekninen toteutus. Nämä toteutuvat molemmissa sarjoissa.

Katsokaa ihmeessä molemmista ainakin yksi jakso! Minä yritän koeviikon tuoksinnassa ehtiä tänne kirjoittelemaan. Lähettäkää omia arvostelujanne näistä tai muista sarjoista, kirjoista, peleistä ja kirjailijoista! Ainakin. Osoite yhä sama vanha tuttu dekkaristi@yahoo.com.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Your comment, ma'am/sir?